Lapacho (Energy) |
V tropických dažďových pralesoch Strednej Ameriky rastie vysoký strom s hladkou kôrou a rúrkovitými kvetmi, ktorého liečebné účinky miestne domorodé kmene poznajú už stáročia. Indiáni ho nazývajú slovom, ktoré sa dá preložiť ako „mať moc a silu“. Moderná história lapacha sa datuje od roku 1884, kedy bola izolovaná jeho najdôležitejšia obsahová látka a neskôr sa testovali účinky na liečbu rôznych foriem rakoviny. Úspešnosť liečby bola natoľko zarážajúca, že brazílska vláda uvalila informačné embargo na výsledky všetkých klinických výskumov, ktoré sa lapacha týkali. Toto embargo bolo porušené až v roku 1981. Od tej chvíle záujem o túto rastlinu vo svete veľmi prudko stúpa.
Výrobok si môžete zakúpiť u nás na prevádzke v LC alebo v našom e-shope Pôvod: stredné Peru, provincia Coronel Portillo Časť rastliny: kôra kmeňa Spôsob prípravy: Na 1 liter vody 3–4 čajové lyžičky. Variť 5 minút a nechať 15 minút vylúhovať. Popíjať po malých šálkach. Nepoužívať hliníkové nádoby. Druhýkrát neohrievať.
|